vineri, 21 iunie 2013

Cum editez Hărțile Google (Partea 1) - Pregătirea sistemului

Aplicația care permite editarea hărților Google se găsește la adresa http://www.google.com/mapmaker. Pentru a evita diverse probleme vă sfătuiesc să folosiți browser Chrome sau Firefox.
Înainte de a edita este necesar să ne autentificăm cu un cont google (adresa de email @gmail).

Configurarea Map Maker

Setările pot fi accesate de la butonul cu imaginea de rotiță, din colțul dreapta-sus. Se deschide o fereastră ca cea de mai jos.


Aici am selectat English la Display Language pentru interfața de editare. Unele fraze și categorii de locații sunt traduse greșit în interfața Map Maker în limba română. Din această cauză este de preferat utilizarea interfeței în limba engleză.

Pentru Primary language in which data is entered am selectat româna. Astfel orice nume adăugat va avea limba română selectată implicit.

Pentru a ști când sunt moderate modificările nostre este bine să activăm trimiterea de emailuri, în secțiunea Email preference.

Verificarea diacriticelor

Este important ca textele introduse să fie scrise corect, cu diacritice. Sistemele de operare Windows XP sau mai vechi folosesc pentru limba română simbolurile Ş/ş și Ţ/ţ cu sedilă. Simbolurile corecte sunt de fapt cele cu virgulă Ș/ș și Ț/ț. Dacă aveți sistem de operare Windows XP sau mai vechi descărcați și instalați European Union Expansion Font Update de la Microsoft. Apoi selectați tastatura Romanian Standard sau Romanian Programmers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu